Over het project

In de afgelopen jaren is het aantal bezoekers van Sport & Cultuur uitgegroeid tot 1,2 miljoen per jaar. Om dit groeiend aantal bezoekers een kwalitatief hoogwaardig aanbod te kunnen blijven bieden, wordt de beschikbare oppervlakte van Sport & Cultuur vergroot van tienduizend naar veertienduizend vierkante meter.

De gebouwen van Sport & Cultuur worden met elkaar verbonden door middel van een centrale entree (Playground) die vanaf het plein naar de sportvelden leidt. Deze Playground wordt een bruisende plek waar ontmoeting, ontspanning en ontplooiing centraal staan: Explore yourself. Enlarge your playground! De ruimte is flexibel in gebruik en uitnodigt uit tot pop-up programmering en kruisbestuiving, zodat we samen vorm kunnen geven aan de dynamiek van deze omgeving.

Uitbreiding en upgrade faciliteiten

Het huidige complex krijgt een facelift. Zo krijgt het Sportcafé een andere look en feel, wordt de capaciteit uitgebreid en komt er een grotere keuken. Daarnaast wordt de huidige kantoorruimte omgevormd tot transparant 'Creatief Oplaadpunt', wat zorgt voor een zichtbare verbinding tussen studenten en de medewerkers van S&C.

Naast een upgrade van de bestaande voorzieningen wordt het complex uitgebreid met verschillende nieuwe faciliteiten die via de Playground te bereiken zijn:

  • Een grote sporthal
  • Drie kleinere zalen
  • Twee multifunctionele ruimtes
  • Concept Store
  • InnovationLab (voor 2D/3D technieken)
  • Extra opslagruimte en kleedkamers

In verband met duurzaamheid wordt bestaand meubilair en ander materiaal waar mogelijk hergebruikt.

[contentText]

Projectorganisatie

Vragen?
Mail ze naar: Bouwteam-sc@remove-this.tudelft.nl

Projectleider FMVG
Manon Haring

Projectleider Unit Sport & Cultuur
Iris van Loon

Ontwerpproces

Tijdens het project worden er gesprekken gevoerd met medewerkers, docenten, studenten en verenigingen om plannen voor te leggen en te toetsen, en de nodige input te verzamelen. De uitkomsten hiervan worden door de projectgroep weer meegenomen naar de tekentafel om in het uiteindelijke ontwerp verwerkt te worden. Het ontwerp is gemaakt door Architect Kraaijvanger en wordt gerealiseerd door Lokhorst Bouw en Ontwikkeling

Betrokken partijen



© 2017 TU Delft

Metamenu