Over het project

Gedurende de afgelopen jaren is het bezoekersaantal van Sport & Cultuur uitgegroeid tot 1,2 miljoen bezoekers per jaar. Om het groeiende aantal bezoekers een kwalitatief hoogwaardig aanbod te kunnen blijven bieden, wordt de beschikbare oppervlakte van Sport & Cultuur vergroot van tienduizend naar veertienduizend vierkante meter.

Beide gebouwen zullen aan elkaar verbonden worden via een centrale entree (Playground), die vanaf het plein naar de sportvelden aan de achterzijde leidt. De Playground zal een bruisende plek zijn waar ontmoeting, ontspanning en ontplooing centraal staan. Explore yourself. Enlarge your playground! De ruimte zal flexibel te gebruiken zijn en uitnodigen tot pop-up programmering en kruisbestuiving, zodat we samen vorm kunnen geven aan de levendigheid van de Playground!


Van heden naar toekomst

Uitbreiding en upgrade faciliteiten

Het huidige complex krijgt een facelift. Zo wordt het Sportcafé in de zomer van 2016 opgeknapt: niet alleen de keuken wordt groter, maar ook het Café zal uitbreiden en een andere look en feel krijgen. Ook de huidige kantoren worden omgevormd tot een transparant 'Creatief Oplaadpunt', wat zorgt voor een zichtbare verbinding tussen studenten en de medewerkers van S&C.

Naast een upgrade van de bestaande voorzieningen wordt het complex uitgebreid met een scala aan nieuwe facilliteiten, die via de Playground te bereiken zijn:

  • Een grote sporthal
  • Drie kleinere zalen
  • Twee multifunctionele ruimtes
  • Concept Store
  • Lab voor 2D/3D technieken
  • Extra opslagruimte en kleedkamers

In verband met de duurzaamheid zullen, waar mogelijk, het meubilair en andere materialen hergebruikt worden.

[contentText]

Projectorganisatie

Vragen?
Bekijk de Veelgestelde vragen of mail ze naar:
Bouwteam-sc@remove-this.tudelft.nl

Projectleider FMVG
Manon Haring

Projectleider Unit Sport & Cultuur
Iris van Loon

Ontwerpproces

Tijdens het project worden er gesprekken gevoerd met medewerkers, docenten, studenten en verenigingen om plannen voor te leggen en te toetsen, en de nodige input te verzamelen. De uitkomsten hiervan worden door de projectgroep weer meegenomen naar de tekentafel om in het uiteindelijke ontwerp verwerkt te worden. Het ontwerp is gemaakt door Architect Kraaijvanger en wordt gerealiseerd door Lokhorst Bouw en Ontwikkeling

Betrokken partijen© 2017 TU Delft

Metamenu